Web Analytics

Міноборони виплатить 40,9 млн грн рідним загиблих в Ан-26 на Харківщині

Міністерство оборони очікує висновків слідства для негайної виплати грошової допомоги сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака АН-26Ш.

Про це повідомила пресслужба Міноборони 1 жовтня. 

«Ідентифікація тіл загиблих та офіційний висновок про причини смерті є обов’язковими та визначальними для призначення та виплати одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих. Дані питання перебувають у компетенції Державного бюро розслідувань», — зазначають у відомстві. 

Міноборони зарезервувало 40 млн 989 тисяч грн.

«Розмір допомоги складає 1 576 500 грн. (750-кратний прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на 1 січня 2020 року — 2102 грн.). Допомога розподіляється рівними частками на всіх осіб, які мають право», — повідомили в МО.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Розслідуванням причин катастрофи займається Державне бюро розслідувань. Голова державної комісії Олег Уруський повідомив, що розглядається кілька різних версій. 

«Тим не менш, стає зрозумілим, що на технічні несправності, які мали місце, наклався людський фактор в різних його проявах», — повідомив Уруський 30 вересня.

За інформацією голови Харківської ОДА Олексія Кучера, у п'ятницю, 2 жовтня, мають завершити аналіз бортових самописців Ан-26. 

«Було повідомлено, що завершується розкриття відомостей, які містить самописець, в п’ятницю. П’ятниця у нас завтра», — сказав Кучер в ефірі «Україна 24». 

На місці катастрофи за ініціативи університету повітряних сил та військової частини в Чугуєві встановили тимчасовий пам'ятний знак, до якого люди несуть квіти.