Web Analytics

«За угодою сторін». Кучер звільнив директора департаменту охорони здоров’я

Вадим Іванніков звільнений з посади директора Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації.

Відповідне розпорядження 10 серпня підписав голова Харківської ОДА Олексій Кучер. 

У документі, оприлюдненому на сайті Харківської ОДА, зазначено, що підставою для звільнення стала подана 29 липня заява Іваннікова та лист Міністерства охорони здоров'я від 6 серпня. 

Вадим Іванніков звільнений за угодою сторін з виплатою грошової компенсації за 11 днів невикористаної відпустки. 


Колишній головний лікар краматорської міської лікарні Вадим Іванніков пробув на посаді директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА менш як пів року. Він переміг у конкурсі на посаду керівника департаменту в лютому 2020 року, 12 березня обійняв посаду і майже одразу став фігурантом конфлікту.

Так, у березні Іванніков розпорядився тимчасово перевезти з районів до міста Харкова апарати штучної вентиляції легень. Голова ОДА Олексій Кучер сказав, що заблокував цю вказівку і вирішив звільнити Іваннікова. «На жаль, необхідно констатувати, що він не впорався з поставленим завданням, і це — одна з підстав», — сказав Кучер і видав розпорядження про звільнення «за угодою сторін». Невдовзі Кучер це розпорядження скасував, оскільки підписав його з порушенням — в момент, коли Іванніков офіційно перебував на лікарняному. 

Вадим Іванніков очолював обласний департамент охорони здоров'я близько пів року

Ще один конфлікт з Іванніковим пов'язаний з ситуацією в обласній інфекційній лікарні. Директор лікарні Павло Нартов заявляв, що передавав усю інформацію про необхідність забезпечення медзакладу до профільного департаменту, але належну реакцію медзаклад отримував не завжди. У розпал конфлікту Іванніков пішов на лікарняний. 

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер обіцяв зробити кадрові висновки після того, як Іванніков одужає. Очільник ОДА також зазначав, що для звільнення чиновника чекав погодження МОЗ. У коментарі Суспільному 30 липня Іванніков сказав, що сам пішов у відставку, адже проходить серйозне лікування і фізично не може працювати.