Web Analytics

Вбивство дитини у Харкові: суд обирав запобіжний захід без підозрюваної

Ленінській райсуд Харкова взяв під варту на два місяці 38-річну жінку, затриману після вбивства 13-річної дитини. Через порушення порядку у суді підозрювану видалили із зали. 

Жительку селища Подвірки Дергачівського району затримали сьогодні о 6-й ранку в Харкові на вулиці Полтавський Шлях. Озброєна ножем гола жінка несла в пакеті голову дитини. 

Слідчі з’ясували: вбита — 13-річна донька затриманої. Тіло дитини знайшов вдома у Подвірках дядько і звернувся до поліції. 

«За даним фактом порушене кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченим п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої дитини). Санкція статті передбачає покарання аж до довічного ув'язнення», — повідомив заступник начальника відділу Слідчого управління ГУНП в Харківській області Антон Санкiн.

Запобіжний захід підозрюваній обирав суддя Ленінського райсуду Харкова Віктор Вікторов

Прикриту тканиною підозрювану завели до суду босою. Вона не визнала, що у матеріалах справи йдеться про неї, і майже весь час кричала на суддю.

На зауваження Вікторова підозрювана не реагувала, і за порушення порядку суддя видалив її із зали.

«Бог мій суддя!» — кричала на суді затримана.

Інтереси підозрюваної у суді представляла адвокатка, призначена для надання безоплатної правової допомоги. Вона просила не брати підозрювану під варту. 

Слідчий заявив, що провину жінки доводять дані свідків, матеріали з огляду місця події та затримання. За версією слідства, вбивство сталося «на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин». 

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав жінці запобіжний захід у вигляді двох місяців перебування під вартою без права внесення застави. 

Який спосіб життя вела жінка, чи зловживала алкоголем, наркотиками, чи має порушення психіки, поліція ще з'ясовуватиме. 

В районній адміністрації розповіли: питань до цієї родини не було. 

«Дитина на обліку служби справ дітей не перебувала і не перебуває. Жодної інформації стосовно матері, дитини за весь час існування дитини до Служби у справах дітей не надходило. Відповідно до тієї інформації, яка була сьогодні зібрана Службою у справах дітей, мати характеризується із позитивної сторони — школа позитивно характеризує матір, селищна рада, медицина — усі характеризують мати із гарної сторони. Стосовно дитини жодних нарікань не було. Відповідно до інформації школи, дівчина навчалася на середньому рівні, завжди була добре одягнена, забезпечена усім. Що трапилося — ми не розуміємо», — розповіла журналістам начальниця Служби у справах дітей Дергачівської райдержадміністрації Тетяна Гаас