Web Analytics

В окрузі на Харківщині обирають нардепа. Члени комісій — в масках

У 179 окрузі в Харківській області сьогодні вранці почалися проміжні вибори до Верховної Ради України. Лозівський, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Сахновщинський райони обирають народного депутата з 37-ми кандидатів на мандат. 

Усі 189 виборчих дільниць в окрузі відкрилися вчасно, повідомляє поліція Харківщини і спостерігачі «Громадянської мережі «Опора» із посиланням на дані окружкому. 

«Для забезпечення охорони публічного порядку під час виборчого процесу на дільницях та в місцях розташування виборчих комісій залучено 480 поліцейських та 50 співробітників Національної гвардії України», — зазначає поліція.

На дільницях розмістили інформацію про запобігання поширенню коронавірусу. Членів комісій забезпечили масками і антисептичними засобами. За рішенням Центрвиборчкому, ДВК мають не допустити скупчень. Якщо людей буде одночасно багато, їх проситимуть зачекати своєї черги за межами приміщення. 

Голосування триватиме до 20 години. 


На позачергових парламентських виборів у липні 2019 року в окрузі №179 з результатом 50,61% (37 127 голосів) переміг Олексій Кучер, здолавши голову облради Сергія Чернова (17,25% або 12 654 голосів) та нардепа кількох скликань Анатолія Гіршфельда (11,26% або 8 265 голосів).

5 листопада президент України Володимир Зеленський призначив Кучера головою Харківської облдержадміністрації.

3 грудня Верховна Рада позбавила Кучера депутатських повноважень.

Читайте також: 179 округ: залишилось 37 кандидатів