Web Analytics

Вибори на Харківщині: ЗеКоманда знімає Алєксєйчук і хвалить Світличну

Кандидатка від партії «Слуга народу» Вікторія Алєксєйчук припиняє участь у передвиборчій кампанії в окрузі №179 на Харківщині.

Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга народу» на офіційних сторінках у соцмережах. 

Кандидат від партії «Слуга Народу» Вікторія Алексійчук вирішила припинити участь у передвиборчій кампанії на 179 окрузі....

Опубліковано Слуга Народу Вівторок, 3 березня 2020 р.

У партії пояснюють, що передвиборчу картину в окрузі змінила поява Юлії Світличної.

«Було би нечесно і нерозумно ігнорувати це», — йдеться у заяві партії.

Автори заяви схвально висловилися у бік Світличної, назвавши її «досвідченим управлінцем із конкретними успішними кейсами», який відповідає принципам «особистої чесності та порядності, незаплямованості корупцією, здатністю втілювати стратегію невпинних позитивних змін у країні». 

«Було би стратегічною помилкою для «Слуги Народу» зупиняти такого фахівця на шляху до Верховної Ради або якось перешкоджати. Ми не для того пішли у політику, щоб ставити свої егоїстичні інтереси вище настроїв людей», — йдеться у заяві в партії.


Юлія Світлична оголосила про намір брати участь у проміжних виборах в окрузі №179 12 лютого. 

За часів президентства Порошенка Світлична три роки очолювала Харківську обладміністрацію. Була у фракції «БПП Солідарність» в облраді, яка припинила своє існування торік у грудні. У січні цього року Світлична склала повноваження голови комісії облради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва і депутатської групи «Єдність і розвиток Харківщини». Після звільнення з посади голови ОДА Світлична подавалася до РНБО, але призначення не відбулося.

У передвиборчому інтерв'ю телеканалу «Р1», яке в рамках агітації вийшло на телеканалі UA: Харків 2 березня, Світлична висловлювала невдоволення ініціативами нової влади щодо тарифної політики, земельної реформи. 

Вікторія Алєксєйчук балотувалася від «Слуги народу» на позачергових парламентських виборах 2019 року в окрузі №174 (м. Харків, Холодногірський район). Вона програла нардепу кількох скликань, самовисуванцю Олександру Фельдману, набравши на 4,1% менше за нього.