Web Analytics

На кордоні Харківщини з РФ посилили протиепідемічні заходи через коронавірус

Перевірку посилили у міжнародному пункті пропуску «Гоптівка» та аеропорту «Харків». 

Тему запобігання розповсюдження китайського коронавірусу в Україні обговорювали на селекторній нараді за участі прем'єр-міністра Олексія Гончарука 7 лютого. 

«Ми одними з перших провели позачергове відповідне засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Ми чітко визначили заклади, які будуть приймати людей, які, не дай Боже, захворіють. Додатково виділені кошти у розмірі 600 тис. грн, з них 100 тис. — на тестові системи для діагностики. Посилена перевірка на «Гоптівці», в аеропорту. Додатково проведено навчання співробітників тих установ, які повинні визначати людей з відповідними симптомами. Жодного випадку коронавірусу в області на даний час не зафіксовано», — розповів голова Харківської ОДА Олексій Кучер, повідомляє пресслужба обладміністрації.

Фото Павла Пахоменка

Раніше повідомлялося, що спеціальні бокси підготували у дитячій та дорослій обласних інфекційних лікарнях. 

За даними мапи поширення коронавірусу від Центра системних досліджень та інжиніринга при Університеті Джона Гопкінса, у світі зафіксовано понад 34 тисячі випадків захворювання на коронавірус. Понад 700 хворих померли, більше 2 тисяч одужали. У Росії виявили два випадки.