Web Analytics

На Харківщині почався виборчий процес в окрузі Кучера

16 січня стартував виборчий процес проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 179 (Харківська область), призначених на 15 березня.

Як повідомляє ЦВК, за попередніми підрахунками, у виборах можуть взяти участь понад 146 тисяч виборців, голосування відбуватиметься на 189 виборчих дільницях.

Згідно графіку, до 3 лютого триватиме висування кандидатів, до 13 лютого вони мають подати до ЦВК документи. 

Вибори пройдуть 15 березня. 


179 округ включає місто Лозову, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Сахновщинський райони, центр округу — Красноград.

На позачергових парламентських виборів у липні 2019 року Олексій Кучер переміг в окрузі №179 з результатом 50,61% (37 127 голосів), здолавши голову облради Сергія Чернова (17,25% або 12 654 голосів) та нардепа кількох скликань Анатолія Гіршфельда (11,26% або 8 265 голосів).

5 листопада президент України Володимир Зеленський призначив Кучера головою Харківської облдержадміністрації.

3 грудня Верховна Рада позбавила Кучера депутатських повноважень.

Сергій Чернов сказав, що не братиме участі у проміжних виборах. Гіршфельд говорив, що не визначився. На питання, хто балотуватиметься від партії «Слуга Народу», Кучер відповів: партія визначається. У листопаді відбулася перша частина з'їзду партії, другий етап має відбутися не пізніше 15 лютого, повідомляв голова партії Олександр Корнієнко.