Web Analytics

СБУ: У багатоповерхівці у Харкові попереджено підрив екскомбата ЗСУ

У під'їзді житлового будинку на Московському проспекті сьогодні вдень затримали 29-річного харків'янина, який, за даними СБУ, мав закласти вибухівку з метою вбивства екскомандира розвідпідрозділу батальйону ЗСУ.

За даними спецслужби, чоловік діяв за завданням спецслужб Росії і саме під час поїздки в РФ отримав замовлення, зв'язуючись у подальшому із куратором через мобільний месенджер.

«Спецслужби країни-агресора планували помститися українському командиру за успішні операції проти незаконних збройних формувань терористичних організацій «Л/ДНР». Зокрема, була знешкоджена група офіцерів Збройних сил РФ, один з яких носив звання «Героя Росії», — йдеться у повідомленні СБУ.

Чоловіка затримали у будинку — він не встиг закласти вибухівку і задіяти її за допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації, інформує речник УСБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Фото: СБУ

Пристрій потужністю пів кілограма тротилу силовики знешкодили у дворі на огородженій від людей ділянці. Ніхто не постраждав. 

За даними СБУ, затриманий служив у Національній гвардії України, однак був звільнений «через компрометуючі обставини». Йому готують підозру. Слідчі клопотатимуть про взяття чоловіка під варту.