Web Analytics

Кучер обіцяє «реанімувати» тренувальну базу у Високому

Тренувальна база, що раніше належала ФК «Металіст», за рішенням суду була конфіскована і передана в управління Харківської облдержадміністрації, потребує ремонту.

Сьогодні її оглянув голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер, повідомляє пресслужба обладміністрації.

«Державна реєстрація відбулась минулого тижня. Зараз це майно держави. Наступного тижня ми зареєструємо державне підприємство, в управління цього підприємства перейдуть усі приміщення, всі комплекси, зокрема, й на стадіоні «Металіст», — сказав, зокрема, Кучер.

За останні роки технічний стан тренувальної бази погіршився. За борги приміщення відключили від газопостачання. Підвал затоплювало.

Фото Харківської ОДА

Після реєстрації підприємства, що управлятиме майном, у Харківській ОДА мають визначити суму коштів на відновлення приміщень. 

«Тут були руйнації, затоплення. Нам необхідно встановити ступінь руйнувань, які тут відбулися. Після цього ми отримаємо цифру та зрозуміємо, скільки часу необхідно для проведення відновлювальних робіт на базі. Зрозуміло, що відновлення бази залежить від надходження коштів», — сказав Кучер.

За його словами, мета відновлення — зробити базу прибутковою і розвивати спорт. 

Майно, що раніше належало близькому до Януковича бізнесмену Сергію Курченку, конфіскував суд. Приміщення, в тому числі тренувальну базу у Високому, Кабмін передав в управління Харківської облдержадміністрації. Рішення було прийнято ще у квітні 2018 року, але фактично не виконувалося.


Як повідомляли у Харківській ОДА у 2019 році, конфіскованими приміщеннями продовжували користуватися «треті особи», отримуючи дохід. У Головному територіальному управлінні юстиції у Харківській області торік повідомили ОДА про існування судової постанови щодо призупинення будь-яких дій щодо арештованого майна. Під час візиту Кучера на стадіон у грудні минулого року, новий голова обладміністрації спитав про ситуацію у Сергія Стороженка, ексрадника колишньої голови Харківської ОДА Юлії Світличної. 

«Особисто тричі доповідав голові обласної державної адміністрації про те, що необхідно виконати постанову Кабміну. Кожного разу мені казали, що треба, щоб управління юстиції підготувало необхідні матеріали. На репліку про те, що все готове, мені казали: перевіримо, вирішимо», — відповів Стороженко. 

Тренувальна база у селищі Високий була об'єктом програми підготовки Харкова до Євро-2012. Її будували за рахунок інвестицій бізнесмена Олександра Ярославского, який у 2012 році продав ФК «Металіст» Сергію Курченку. Пізніше Ярославський заявляв, що продати клуб його змусили.

Стадіон «Металіст» за рішенням суду повернули у комунальну власність у 2014 році.