Web Analytics

Жуков «переміг» Григоренка в опитуванні на сайті міськради

Більшість учасників опитування на сайті Харківської міськради проголосували за перейменування проспекту Григоренка на пр. Маршала Жукова. Всього надійшло 5475 голосів.

67% підтримали пропозицію повернути проспекту «декомунізовану» назву.

33% проголосували «проти».

На сайт міськради також надійшло 22 пропозиції, серед яких — проспект Стадіонний, пр. Перемир’я, пр. Позитиву, пр. Бандери і проспект Кернеса.

У міськраді мають опрацювати всі пропозиції, в тому числі ті, що надходили телефоном, за адресою міськради та на електронну пошту. Оголошення результатів — не пізніше 1 січня.

Під час громадського обговорення міськрада прибрала голоси, які надходили з нехарківських IP-адрес. Крім того, над результатами голосування змінювалася кінцева дата голосування з "по 19 грудня" на "по 18 грудня" і назад. Скріншот: city.kharkov.ua/19 грудня

Громадське обговорення у формі «електронної консультації» міськрада оголосила після того, як юристи мерії програли у суді противникам повернення декомунізованої назви. Суд продовжується — міськрада оскаржує рішення попередніх інстанцій у касаційному суді.

За твердженням представників Українського інституту національної пам’яті, третьої особи у справі, якими б не були результати громадського обговорення, рішення про повернення проспекту імені Жукова суперечить закону.

Міськрада судиться із УІНП і позивається до Кабміну.

«Ми судимося у місті Києві, ми судимося в місті Харкові, ми будемо судитися, тому що ми вважаємо, що це не є місцем декомунізації, це є місцем пам'ятки воїна-визволителя, який визволив місто від німецько-фашистських загарбників. Коли буде таке рішення прийматися (коли винесуть на розгляд сесії це питання знову — ред.), ви обов'язково про це дізнаєтеся», — прокоментував 18 грудня Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Читайте також: Григоренко vs Жуков: баталії на мапі Харкова