Web Analytics

У харківському метро облаштують валідатори під банківські картки «Visa»

Валідатори «E-ticket» оновлять, щоб пасажири могли розрахуватися банківською карткою системи «Visa». Спочатку в метро, пізніше — у наземному електротранспорті. 

Про це сьогодні повідомила пресслужба Харківської міськради за результатами підписання меморандуму про співпрацю з «Visa Україна».

«Ми вже закупили 540 комплектів для поновлення валідаторів в метро, трамваях і тролейбусах, що дозволяють приймати банківські карти, і передали їх інвестору. Також ми провели доопрацювання програмного забезпечення та закупили обладнання для вбудовування їх в термінали самообслуговування в метро, щоб пасажири, у яких немає безконтактної банківської карти, могли купити разовий квиток за допомогою звичайної банківської карти», — прокоментував старший директор «Visa Україна» Євген Лісняк.

Фото: city.kharkov.ua

Валідатори з «Visa» планують встановлювати по одному на кожному вході станцій метрополітену. Так само по одному валідатору має з’явитися у трамваях і тролейбусах.

Скільки триватиме тестування і коли система запрацює у транспорті, у міськраді не повідомляють. Не зрозуміло, чи буде і коли можливість розрахунку банківською карткою іншої платіжної системи — зокрема, Mastercard. 

Про те, що такі плани є, заступник Харківського міського голови Євген Водовозов говорив ще у 2017 році під час презентації системи «Е-ticket».