Web Analytics

8 грудня в Україні оголошено днем жалоби

У неділю, 8 грудня, в Україні приспустять прапори та скасують розважальні заходи у зв’язку із трагедією в Одесі.

Відповідний указ сьогодні підписав президент України Володимир Зеленський.

«У зв'язку із трагедією, що сталася в м.Одеса внаслідок пожежі 4 грудня 2019 року та призвела до людських жертв, з метою вшанування пам'яті загиблих постановляю:

1. Оголосити в Україні 8 грудня 2019 року днем жалоби.

2. У день жалоби на всій території України:

приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій;

скасувати розважально-концертні заходи, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач», — йдеться в указі.

Раніше, за рішенням мера Одеси, днями жалоби у місті оголосили 5 і 6 грудня. Фото: omr.gov.ua

«Життя — найцінніше, що є в кожного з нас. Людське життя кожного — найцінніше, що є у країни. Зберегти життя — найперше і найголовніше завдання держави. Гірко, коли люди гинуть на фронті. Але вдвічі гіркіше, коли люди гинуть у мирному місті, при світлі дня, внаслідок чиїхось прорахунків чи злочинної недбалості. Будемо молитися за упокій душ тих, хто загинув. Шукатимемо тих, хто зник безвісти, молячись і сподіваючись знайти їх живими. Будемо працювати, щоб подібне не повторилося знову», — написав Зеленський у Facebook.

Фото: od.dsns.gov.ua

За останніми даними, кількість загиблих внаслідок пожежі в одеському коледжі зросла до восьми. Серед загиблих — рятувальник Сергій Шатохін, який під час ліквідації пожежі отримав тяжкі травми. За інформацією ДСНС, у нього лишилося троє дітей.

Читайте також: Пожежа в одеському коледжі: доля 10 людей невідома