Web Analytics

Перший заступник Чернова вважає обшук політичним тиском

У першого заступника голови Харківської облради Віктора Коваленка в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом розтрати, привласнення майна або зловживання службовим становищем, цього тижня провели обшук. Вилучили документи. 

Цю інформацію підтвердив сам Коваленко. 

«Нібито я використав якесь службове положення задля того, щоб придбати будівельний матеріал. Це дача, моя дружина займалася внутрішніми роботами. Вона знайшла підрядників, які закупили матеріали за наші кошти, а потім зробили ремонт, ми розрахувалися. Це підшивка стелі, вагонка. Інкримінують те, що нібито я попросив когось з лісників, щоб вони там за мене проплатити. Повна нісенітниця. Що стосується документів, які вилучили, це стосується квартири, дачі і земельних ділянок, які приватизовані, все згідно чинного законодавства України і відповідно до моєї декларації», — сказав Коваленко.

У матеріалах провадження фігурує прізвище директора Гутянського лісгоспу Віктора Сиси, нині підозрюваного у пропозиції хабаря детективу НАБУ. 

«Підрядник зв'язався з лісгосопом, заплатив їм. Потім доробляв те, що потрібно... Я просто дивуюся. Тиснуть на підрядника, щоб він писав того, чого не було. За 25 років бездоганної професійної роботи на різних посадах, я ніколи не використовував свого службового становища», — говорить перший заступник голови облради. 

Коваленко пов'язує відкрите провадження із політикою.  

«Я вважаю, що це політичний тиск. Я завжди відстоюю свою позицію», — говорить він.

На сесії 5 грудня Віктор Коваленко (ліворуч) висловлював зауваження до презентованої головою Харківської ОДА Програми соціально-економічного розвитку та бюджету області на 2020 рік

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков стверджує, що тиску немає.  

«Ніякого тиску немає. Розслідується Слідчим управлінням поліції Харківської області кримінальне провадження за ст. 191. Є ухвала суду про проведення обшуків. Вилучалися документи, квитанції на проведення ремонтних робіт щодо обладнання, будівництва будинку», — сказав Фільчаков.

Віктор Коваленко — екскерівник фракції «БПП «Солідарність» в облраді. Нині входить до депутатської групи «За Харківщину».