Web Analytics

Бюджет Харківської області затвердили у сумі 6,3 млрд грн

Загальний обсяг бюджету області на 2020 рік буде вдвічі меншим. «Без паніки», — просить голова Харківської облради Сергій Чернов. Цифри пояснюються тим, що частину коштів у зв'язку із децентралізацією громади отримуватимуть напряму.

Показники бюджету області на 2020 рік у сумі 6,3 млрд грн затвердили на сьогоднішній сесії.

«За» проголосували 99 депутатів, двоє утримались, 18-ти депутатів не було. 

Якщо раніше бюджет області включав державні субвенції, тепер багато програм фінансуватимуться напряму, пояснює голова Харківської облради Сергій Чернов

«Бюджет обласний у минулому році складав десь 13 млрд 800 млн грн. Сьогодні прозвучала цифра, вона дійсно трошечки начебто шокує, 6,3 млрд грн. Але мова йде про те, що на законодавчому рівні Верховною Радою України і відповідними нормативними документами уряду України, змінена система передачі субвенцій. Тобто наш бюджет 13 млрд складався з власних надходжень і зборів та субвенцій державного бюджету, які забезпечували і надання послуг, і роботу всієї бюджетної сфери і не тільки на території Харківської області. Зараз прийнято рішення, що дуже багато програм будуть фінансуватися через міністерства», — розповів журналістам після сесії Сергій Чернов.

Фото: Харківська облрада

«Немає ніякої паніки, немає ніякої незрозумілості. Найголовніше, щоб виконувалися усі рівні бюджетів, і було наповнення», — додав він.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер стверджує, що суми власних надходжень у 2020 році мають збільшитися. 

Проєкт, актуальний до початку сесії, опублікований на сайті облради. На сесії до нього вносилися зміни. 

Як пояснили «МедіаПорту» у пресслужбі облради, вирішальний документ буде опублікований у найближчі дні. 

Сьогодні ж на сесії прийняли Програму соціально-економічного розвитку, презентовану головою ОДА Олексієм Кучером. «За» проголосували 96 депутатів.