Web Analytics

Суд повернув захиснику Дронова касаційну скаргу

Касаційна скарга не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу.

Такий висновок зробив Верховний Суд 25 листопада.

Скаргу подав захисник засудженого Геннадій Токарев: просив скасувати судові рішення щодо Дронова, посилаючись на «неповноту судового розгляду, невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження, неправильно надану оцінку доказам та істотне порушення вимог кримінального процесуального закону».

Суд встановив, що скарга не відповідає вимогам статті Кримінального процесуального кодексу, яка вказує підстави для оскарження. Так, думку суду, у скарзі не було «обґрунтування заявлених скаржником вимог із зазначенням того, у чому полягає незаконність чи необґрунтованість судових рішень».

«Посилаючись у касаційній скарзі на незаконність судового рішення, особа, яка подає касаційну скаргу, має вказати на конкретні порушення закону, що є підставами для скасування або зміни судового рішення, і які, на її думку, допустили суди під час винесення судових рішень, навести конкретні аргументи на обґрунтування кожної позиції», — зазначив суд.

Захисник, за визначенням суду, обмежився загальними фразами і не конкретизував, які порушення допустили суди попередніх інстанцій. 

«Крім того, пункт 81 обґрунтувань касаційної скарги Токарева Г. В. містить суперечність, оскільки з нього неможливо зрозуміти, врахував чи ні суд першої інстанції як докази висновки експертів Дніпропетровського НДІСЕ», — йдеться в ухвалі.

На усунення недоліків у захисту є 15 днів. 

Така сама ситуація — зі скаргою захисниці Олени Зайцевої Юлії Плєтньової.