Web Analytics

Опалення в області: Кучер потримався за батареї у Чкаловському

Жителям селища Чкаловське Чугуївського району дали опалення. Чому його не було, тепер розслідуватимуть.

Про це повідомила пресслужба Харківської облдержадміністрації за результатами поїздки в громаду голови Харківської ОДА Олексія Кучера.  

Він упевнений, проблеми можна було уникнути до початку опалювального сезону.

«Відсутність тепла в Чкаловському виявила ще одну проблему — неправдивість заяв чиновників. Адже мене неодноразово за останній тиждень запевняли, що завдання з опаленням нібито вирішено», — сказав Кучер.

«Він також наголосив, що зараз триває розслідування ситуації. Висновки щодо причин та винних будуть публічними», — повідомляє пресслужба Харківської ОДА.

В ОДА також виклали відео, на якому голова обладміністрації власноруч перевіряє, чи теплі батареї і у всіх перепитує, коли дали тепло. 

За інформацією Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА, зараз в області працюють 797 із 798 котелень (99,9%), підключено 99% житлових будинків (без опалення поки що залишаються 75 будинків) та 99,5% об’єктів соцсфери (не опалюється 1 заклад). Триває запуск опалення в Барвінківському районі (9 будинків), Куп’янському районі (2), місті Куп’янськ — 26.

Досі не підключена котельня у селищі Кочеток Чугуївського району. Протягом дня документи з НАК «Нафтогаз України» для подачі газу мають бути оформлені, зазначили в облдержадміністрації.