Web Analytics

У харківському метро встановили 160 валідаторів Е-ticket

Станції підземки продовжують обладнувати системою єдиного електронного квитка. У жовтні картки Е-ticket почали видавати пенсіонерам.

«Зараз на станціях Харківського метрополітену встановлено 160 валідаторів і 81 термінал самообслуговування для продажу і поповнення електронного квитка Е-ticket», — повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

За даними Департаменту інфраструктури, школярам видали 88,4 тисячі пільгових квитків (з них 2,9 тисячі у жовтні), 765 — дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

«Також у жовтні почалася видача персоніфікованих пільгових електронних квитків іншим категоріям громадян. Уже видано близько 66,8 тис. квитків, і подальша видача триває», — зазначають у мерії.

Система Е-ticket працює у трамваях та тролейбусах з грудня 2017 року. У 2019 її розширили на метрополітен. За даними міськради, в наземному електротранспорті встановили 1419 валідаторів реєстрації проїзду. На зупинках трамваях і тролейбусів встановили 170 терміналів Е-ticket. 

У 2018 році в мерії встановили кількість пільгових поїздок, на які можуть розраховувати різні категорії громадян. Так, учні в шкільний період мають до 50 пільгових поїздок на місяць (50% вартості проїзду) в метро, студенти — до 30 на місяць у наземному електротранспорті та до 60 у метро. Для більшості інших категорій громадян встановили ліміт у 50 пільгових поїздок на місяць в трамваях та тролейбусах та стільки ж у метро.