Web Analytics

Парламент утворив ТСК з питань розслідування вибухів на складах

Народні депутати з'ясовуватимуть, до чого призвели вибухи на військових складах протягом попередніх чотирьох років і як ці пригоди розслідуються.

Як повідомляє пресслужба Верховної Ради, парламент проголосував за постанову «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м. Ічня (Чернігівська обл.), м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія, (Харківська обл.), м. Сватове, (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки».

Мета роботи ТСК — здійснення парламентського контролю щодо дослідження та здійснення неупередженого та прозорого розслідування обставин та причин вибухів, нанесення збитків обороноздатності України та бюджету.

Слідча комісія має перевірити відомості про вибухи на складах стратегічних об’єктів Міноборони, в тому числі арсеналі в Балаклії, хід розслідування цих подій, встановлення обставин, ініціювання питань щодо притягнення винних до відповідальності.

Балаклія після вибухів на арсеналі, березень 2017 року. Фото Павла Пахоменка

До Тимчасової слідчої комісії входитимуть 15 народних депутатів, обраних за пропозиціями фракцій та груп. Головою ТСК став нардеп Давид Арахамія («Слуга народу»), заступником — Сергій Рахманін («Голос»). 

На арсеналі в Балаклії горіло двічі — в березні 2017 та травні 2018 років.