Web Analytics

Російські вогнемети, перука, тротил: що вилучили у стрілка з Клочківської

Слідчі призначили три десятки експертиз після стрілянини у Харкові. Експерти досліджуватимуть зброю, вилучену на місці події та під час обшуків, та речі нападника. 

Наразі призначено 29 експертиз, повідомив сьогодні на брифінгу начальник Слідчого управління Національної поліції Харківської області Сергій Чиж. Але експертиз буде більше. 

Значну частину брифінгу начальник обласного управління поліції Валерій Сокуренко перераховував, скільки всього криміналісти вилучили після подій на Клочківській. 

Тільки судових молекулярно-генетичних експертиз (ДНК) призначили не менше десяти. Експерти досліджуватимуть вилучені на місці стрілянини речі, а саме: 

пістолет Glock з магазином, пістолет Ingram з магазином і 36 патронами, пістолет Walther P1 з магазином, АК з патроном у патроннику, 14 змивів з поверхні зброї та автомобілю, полімерний пакет, 16 предметів, схожих на гільзи 9 мм і 5.45 мм, ще чотири патрони, а також шапку, балаклаву, сумку, перуку, номерні знаки та предмет, схожий на глушник. 

Також слідчі призначили судову комп'ютерно-технічну експертизу за двома жорсткими дисками, вилученими за місцем мешкання вбитого на Клочківській. 

Начальник обласного управління поліції Валерій Сокуренко

За місцем мешкання нападника, який підірвався і загинув того ж дня після стрілянини, вилучили 13 мобільних телефонів, два жорстких диски, відеореєстратор, дві флешки, два ноутбуки, блокнот, документи, в тому числі закордонний паспорт, одяг.

А під час обшуку на дачі нападника поблизу селища Руська Лозова Дергачівського району, куди поліцейські прийшли 26 жовтня, виявили цілий арсенал зброї:

130 підствольних гранат ВОГ-25 до підствольного гранатомету, корпуси гранат різних видів, 5 тротилових шашок, 7 ручних протитанкових гранатометів, електродетонатори, 6 піхотних вогнеметів «Шмель» («Подібного озброєння немає на озброєнні української армії. Це вироби російські. Матеріали по таким речам розслідуються у співпраці з СБУ», — сказав Сокуренко), фрагменти стрілецької зброї, автоматичну зброя, рушниці, пістолети та велику кількість набоїв різних калібрів.

Це неповний список вилучених речей. 

Поліція перевірятиме, чи застосовували знайдену зброю в інших злочинах — таких, як вбивство бізнесменів Юрія Димента у 2016 році та Едуарда Аксельрода у 2017-му.

Читайте такожСлідство назвало версії стрілянини на Клочківській у Харкові