Web Analytics

На Львівщині здійснив аварійну посадку транспортний літак

Транспортний літак Ан-12 зник з радару і здійснив аварійну посадку біля міжнародного аеропорту «Львів».

«Сьогодні о 6.42, літак Ан-12 #UR-CAH авіакомпанії «Україна Аероальянс», під час виконання чартерного вантажного рейсу #UKL4050 за маршрутом Віко (Іспанія) — Львів, за попередньою інформацією з 7 членами екіпажу та 1 однією особою, що супроводжувала на борту, здійснив аварійну посадку на грунт в с. Сокільники поблизу аеродрому. За попередніми даними, є загиблі. Аварійна посадка здійснена у зв’язку з закінченням пального», повідомили в Мінінфраструктури України

Фото: mtu.gov.ua

За даними Головного управління ДСНС у Львівській області, один з членів екіпажу вийшов на зв'язок о 7.29 і повідомив про аварійну посадку. 

«О 07:46 літак Ан-12 знайдено на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги. Горіння не спостерігається. Проводиться вивільнення екіпажу із пошкодженого літака. Від ДСНС залучено 41 чоловік особового складу та 7 одиниці спецтехніки», — йдеться у повідомленні ДСНС. 

Фото: facebook.com/igor.zinkevych

За інформацією рятувальників, на борту перебувало 8 осіб, з них 7 чоловік екіпажу та 1 супроводжуюча особа.

«Рятувальники деблокували 3 потерпілих із пошкодженого літака, яких із травмами різного ступеня важкості госпіталізовано в медичні заклади м. Львова. Аварійно-рятувальні роботи тривають», — повідомили у ГУ ДСНС Львівщини на Facebook.

UPD «Внаслідок падіння літака 3 особи загинуло, 3 особи постраждало, доля 2 осіб невідома. Аварійно-рятувальні роботи тривають», — повідомили пізніше в ДСНС. 

Читайте такожПадіння літака біля Львова: п'ятеро загиблих

Фото: ДСНС

Злітно-посадкова смуга Міжнародного аеропорту «Львів» тимчасово закрита на зліт і посадку, повідомляють в аеропорту. Рейси затримуються. 

Відновити роботу аеропорт планує о 10.00.