Web Analytics

За добу на Донбасі зафіксували 26 обстрілів

Бойовики знову застосували заборонені міномети, а також озброєння БМП і гранатомети різних систем.

У підрозділах Об’єднаних сил повідомили про загибель двох бійців на Донбасі 27 вересня.

Неподалік міста Залізне 27 вересня загинула солдат Анастасія Вітовська, йдеться в дописі на сторінці 24-го окремого штурмового батальйону Збройних сил «Айдар» у Facebook. Військова, яка служила взводі матеріального забезпечення, отримала множині осколкові поранення.

UPD За інформацією «Української правди», Вітовська загинула внаслідок вибуху гранати. Те, що смерть наступила не в результаті бойових дій, а в результаті необережного поводження зі зброєю, підтвердив начальник прес-служби ООС Віктор Шубець.

Загиблій був 21 рік.

У бригаді швидкого реагування Національної гвардії повідомили, що 27 вересня також загинув старший лейтенант Олександр Марків.

Як розповіли у бригаді, Олександр Марків брав участь у Революції гідності, воював на Донбасі в лавах ЗСУ, а пізніше пішов до Нацгвардії.

«Завжди спокійний, доброзичливий та розсудливий, Олександр був надійним другом для своїх побратимів. Його пристрастю була військова історія та реконструкція. Та понад усе він любив свою дружину й маленького сина, заради яких віддав найцінніше», — розповідають про загиблого бійця побратими.

 

Вихідні на Донбасі минули без втрат, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил. 28 вересня бойовики 23 рази порушили режим припинення вогню: неподалік Мар’їнки, Лебединського, Павлополя, Водяного, Новотроїцького, Новогнатівки, Новолуганського, Новгородського, Троїцького, Новотошківського, Луганського і станції «Кіндрашівська». Вони застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

29 вересня бойовики обстріляли укріплення Об’єднаних сил 26 разів, знову застосувавши заборонені міномети, а також озброєння БМП і гранатомети різних систем.

Під вогнем опинилися позиції української армії в районі Новотроїцького, Павлополя, Водяного, Талаківки, Пищевика, Пісків, Опитного, Авдіївки, Невельського, Травневого, Новолуганського, Кримського, Новгородського, Луганського, Хутора Вільного, Золотого і Новотошківського.

Сьогодні, за даними на 7.00, було вже два обстріли: неподалік Новотроїцького — зі стрілецької зброї, поблизу Водяного — з міномета калібру 82 мм та озброєння БМП.

«Впродовж поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було», — зазначили в штабі.

Незважаючи на домовленості щодо припинення вогню, обстріли на Донбасі тривають, серед українських бійців є загиблі та поранені. За інформацією штабу ООС, бойовики неодноразово застосовували заборонену Мінськими угодами зброю.

Читайте MediaPort у Telegram