Web Analytics

Захист обвинувачених у теракті біля Палацу спорту не виключає їх обміну

Захисники обвинувачених у теракті біля Палацу спорту 2015 року, внаслідок якого загинули четверо людей, не виключає, що обвинувачені можуть бути передані Росії під час обміну. 

«Те, що таке питання ставилося, що їх там намагалися включати, це факт. Які зараз списки? Цього не знає ніхто... Те, що президент сказав, що має відбутися обмін «всіх на всіх», на тлі цього, будь-яка інформація, яка потрапляє, інтерпретується, але без якогось реального підтвердження. Висока ймовірність, скажімо так, що таке може відбутися. Але реальною інформацією володіють лише ті люди, які безпосередньо цим займаються. І, звичайно, вони цю інформацію розкривати сьогодні не будуть», — сказав у коментарі журналістам захисник обвинуваченого Віктора Тетюцького Дмитро Тихоненков

Не виключив ймовірності обміну і захисник Володимира Дворнікова Ігор Нагорний

«Я тільки можу підтвердити, що так, дійсно, дані обвинувачені, це Тетюцький, Дворніков та Башликов, перебувають у переліку осіб на обмін. Усі питання щодо обміну ми з клієнтом не обговорюємо. Я представляю інтереси в кримінальному провадженні», — сказав Суспільному Нагорний.

Представник потерпілих Олег Головков заявив, що для потерпілих обмін обвинувачених у теракті до винесення вироку є неприйнятним. 

«Ми за те, щоб був судовий вердикт, який встановить винність або невинуватість. Ми за те, щоб був чіткий розгляд і щоб були розставлені точки над «i». У випадку їхнього обміну до винесення вироку суду по суті цей злочин залишається непокаранним. Тоді у нас незрозуміла подія стался 22 лютого 2015 року. Це теракт? Це випадковість? Імітація? Все це залишається поза межами розгляду. Тільки суд може дати відповідь, що це було», — прокоментував «МедіаПорту» Головков. 

Розмови про можливий обмін обвинувачених у теракті біля Палацу спорту ведуться не перший рік. Позиція представників УСБУ та прокуратури області була однозначою: включати на обмін затриманих за підозрою у теракті, внаслідок якого загинули четверо людей, за жодних обставин не можна. 

Читайте також: Чотири роки теракту біля Палацу спорту: суд триває