Web Analytics

Поновленого судом директора управління ДБР не допустили до роботи

Володимир Тимошко, який оскаржував звільнення з посади директора Управління ДБР в Полтаві, планує і далі відстоювати свою позицію. 

«Близько години тому мною подана декларація перед звільненням! Розуміючи, що вказаний факт буде активно обговорюватись, хочу надати свій коментар: попри рішення суду, яким визнано дії Директора ДБР Романа Труби протиправними, скасовано наказ від 28.05.2019 року про моє звільнення та поновлено мене на посаді Директора ТУ ДБР у місті Полтаві (в цій частині рішення підлягає негайному виконанню), сьогодні, вийшовши на роботу після лікування, дізнався, що до подальшої роботи мене не допустять, аргументуючи це тим же наказом Директора ДБР, який, власне, суд і скасував», — написав Тимошко у Facebook.

Подання декларації — вимога закону, додав він: «Закон треба виконувати, навіть якщо його не виконує директор ДБР».

«Я ніколи у своєму житті не тримався за жодну посаду, однак, коли йде мова про абсолютне нехтування законами, вважаю правильним й надалі відстоювати свою позицію лише і тільки у правовому полі. Крапку в цій справі (як би цього комусь не хотілося) ставити зарано», — зазначив Тимошко.

Тимошко вважає недопуск до роботи умисним невиконанням рішення суду, а виконання наказу, скасованого судом, за його словами, тягне кримінальну відповідальність. 


Володимир Тимошко більше 15 років працював у Харкові. У 2017-му з посади начальника Слідчого управління ГУ НП у Харківській області переїхав на роботу до Полтави і посів аналогічну посаду. У грудні 2018 року очолив Територіальне управління ДБР у м. Полтава. 

У травні цього року директор ДБР Роман Труба видав наказ про звільнення Володимира Тимошка і ще кількох посадовців. Тимошко заявив, що звільнення безпідставне і подав до суду. 

Труба сказав, що звільнені посадовці залишають роботу в ДБР по закінченню випробувального терміну: «Це не криза, не скандал, а звичайна ротація у новому правоохоронному органі, який змінюється, враховує помилки, відточує свій професіоналізм, набирає силу». 

У серпні Харківський окружний адмінсуд вирішив, що Володимира Тимошка звільнили протиправно.