Web Analytics

Експосадовця Харківського авіазаводу підозрюють у недбалості на 5,5 млн грн

Колишній перший заступник директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства підозрюється у службовій недбалості, що завдала шкоду державі на суму 5,5 млн гривень.

Про спільну операцію контррозвідки СБУ, відділу спеціальної поліції ГУНП в Харківській області та військової прокуратури Харківського гарнізону повідомляє сьогодні пресцентр Служби безпеки України.

«Оперативники спецслужби задокументували, що колишній перший заступник керівника Харківського авіапідприємства, що входить до сфери управління Державного концерну «Укроборонпром», незаконно уклав договір добровільного страхування майна заводу. Своїми діями він порушив чинне законодавство, яке дозволяє юридичним особам витрачати на страхування лише визначений відсоток від прибутку, якого у підприємства на той час не було. Встановлено, що внаслідок протиправних дій посадовця державі завдано матеріальної шкоди на суму понад 5,5 мільйона гривень», — йдеться у повідомленні відомства.

Експосадовцю оголосили підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки).

«Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії», — повідомляє СБУ. 


Харківське державне авіаційне виробниче підприємство неодноразово потрапляло у рейтинг найбільших боржників із заробітної плати за інформацією Міністерства юстиції. На авіазаводі заявляли, що планують повністю погасити борги із заробітної плати в 2023 році, з єдиного соціального внеску — в 2024-му, перед Пенсійним фондом — в 2025-му.