Web Analytics

Міноборони: Стан звільнених моряків — задовільний, призначене лікування

Лікарі оглянули звільнених з російського полону українських моряків. 

Як повідомляють в Міноборони, моряки проходять реабілітацію на базі Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь».

«На даний час військові моряки, які звільнені після утримання у полоні Росією, оглянуті в складі консиліумів лікарів, їм проведено необхідне обстеження, призначено поетапне лікування. Медичне забезпечення здійснюється у повному обсязі, харчування — у відповідності до призначених дієт (дієтичних столів), залежно від характеру їхнього захворювання», — розповів генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук.

За його словами, стан здоров’я українських моряків задовільний, але кожному потрібен час на лікування та обстеження.

Українських моряків 7 вересня зустрічають в аеропорту «Бориспіль». Фото: president.gov.ua

«Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь» переведений на посилений режим роботи, весь особовий склад центру надає кваліфіковану медичну допомогу звільненим морякам», — сказав Казмірчук.

Внаслідок захоплення Росією двох українських кораблів у Керченській протоці восени 2018 року у полоні опинилися 24 українські моряки. Частина з них отримала поранення. 7 вересня моряки повернулися в Україну в рамках обміну з РФ в форматі «35 на 35».

Політв'язнів, повернутих в Україну у суботу, доправили до лікарні «Феофанія».