Web Analytics

В ООН відреагували на заяву Кернеса про намір обмежити KharkivPride

Координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані розчарована наміром харківської влади через суд обмежити проведення маршу рівності KharkivPride, що запланований на 15 вересня.

Про це йдеться на сайті системи ООН в Україні

«Координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані висловила подив і розчарування щодо намірів харківської місцевої влади (заява від 2 вересня 2019 року) звернутися до суду з метою обмеження проведення ХарківПрайду, запланованого на 15 вересня 2019 року, через ризики, пов’язані з безпекою. Прайд — це марш на підтримку рівності та недискримінації. Такі марші проходять у всьому світі, в тому числі, й в Україні. Проведення таких маршів означає те, що держава поділяє глобальні цінності прав людини, інклюзивності та принцип «не залишати нікого осторонь», — сказано у релізі. 

Фото: un.org.ua

В ООН наголошують: свобода вираження поглядів та мирних зібрань є невід’ємними правами людини. 

«Виклики, пов’язані з безпекою, дійсно можуть бути причиною певних обмежень. Однак такі обмеження слід застосовувати лише у випадку крайньої необхідності», — коментують в офісі системи ООН в Україні.

Координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані. Фото: un.org.ua

«Я закликаю владу Харкова поставити права людини на перше місце, співпрацювати з поліцією, громадянським суспільством та міжнародною спільнотою, та вжити всіх заходів для уникнення непотрібних та надмірних обмежень прав і свобод», — сказала Лубрані.

Читайте також: Зробимо все, щоб захід відбувся — організатори KharkivPride