Web Analytics

Уряд направив Зеленському подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА

Кабінет міністрів Україні на засіданні 4 вересня схвалив звільнення голови Київської державної адміністрації Віталія Кличка. Тепер рішення має ухвалити президент. 

Про це на брифінгу за результатами засідання Уряду повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук

«Ми звернулися з поданням до Офісу президента про звільнення пана Кличка з посади, яку він зараз обіймає», — сказав Гончарук. 

Олексій Гончарук. Фото: Урядовий портал

На думку Гончарука, в КМДА існують різні групи впливу і «корупційна практика». 

«Я з самого початку пообіцяв, що ми будемо називати речі своїми іменами, тому моя особиста оцінка така: незважаючи на те, що це рішення команди загалом і остаточне рішення буде приймати президент, але в мене немає жодних сумнівів, що в Києві не припинилася корупційна практика і в Києві досі існують групи впливу, які надто сильно впливають на діяльність адміністрації. Тому, я думаю, що якщо підсилити пана Кличка сильною головою адміністрації, менеджером, який був би здатен опиратися усім цим групам впливу, то це дуже гарно відіб'ється на інтересах пересічних киян», — вважає глава Уряду. 

За словами Гончарука, він не знає, хто може обійняти цю посаду. 

«Якщо президент прийме рішення, будемо шукати», — прокоментував прем'єр. 

UPD Йдеться про знищення місцевого самоврядування — Кличко про можливе звільнення

Ініціативі звільнити Кличка з посади голови КМДА передувала заява керівника Офісу президента Андрія Богдана. У липні він розкритикував Кличка і закликав його скласти повноваження. 

Також у ЗМІ з'являлася інформація щодо можливого призначення головою КМДА Андрія Ткаченка, нині народного депутата, колишнього гендиректора телекомпанії 1+1, підконтрольній бізнесмену Ігорю Коломойському. 

У травні 2014 року за результатами позачергових виборів Віталій Кличко обраний Київським міським головою. У червні того ж року президент України Петро Порошенко призначив його головою Київської міської державної адміністрації. Законодавство України передбачає існування в столиці двох очільників: Київського міського голови, обраного на виборах, та голови КМДА, якого призначає глава держави. 

Віталій Кличко нині обіймає дві посади. В разі звільнення з посади голови КМДА, залишиться з однією. Фото: kyivcity.gov.ua

Під час призначення на посаду голови КМДА Кличко заявляв, що це дасть йому можливість впливати на міську адміністрацію, формування бюджету та проведення оголошених його командою реформ.