Web Analytics

Зеленський оголосив дедлайн скасування мораторію на продаж землі

Мораторій на продаж землі в Україні має бути скасований до 1 грудня 2019 року. 

Про це президент України Володимир Зеленський заявив сьогодні на зустрічі з керівництвом Верховної Ради України, Кабінету міністрів України та правоохоронних органів. 

«Прийняти закон про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасувати мораторій на продаж землі. Термін — до 1 грудня 2019 року», — сказав глава держави, призначивши відповідальними за реалізацію завдання голову Верховної Ради, керівника парламентської фракції «Слуга Народу» та голову відповідного профільного комітету ВР.  

Законопроєкт про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасування мораторію на продаж землі, згідно встановленого Зеленським терміну, має бути внесений на розгляд парламенту до 1 жовтня 2019 року. Відповідальність за підготовку законопроєкту президент поклав на прем'єр-міністра України Олексія Гончарука та міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофія Милованова. 

«Пояснити суспільству, що ніхто ні в кого не буде забирати землю, це дуже важливо. Модель земельної реформи направлена на розвиток українського фермерства і захист в першу чергу інтересів дрібного власника», — сказав Зеленський. 

Запроваджений ще у 2001 році мораторій на продаж сільськогосподарських земель неодноразового подовжували. Востаннє — у січні 2018 року. 

Виступ президента транслював телеканал «112-Україна».