Web Analytics

В Харкові затвердили програму протидії наркоманії

З 1 вересня у Харкові планують розпочати інформаційну кампанію про шкоду вживання наркотиків.

На сесії Харківської міськради 21 серпня депутати затвердили Комплексну програму з протидії поширенню наркоманії та зменшення шкоди від вживання психоактивних речовин «Чисте місто».

За даними міськради, випадків вживання психоактивних речовин серед підлітків та молоді більшає.

«Усе частіше до лікувальних установ міста потрапляють школярі та студенти через передозування наркотичними препаратами. Практично в кожному дворі міста зустрічається реклама наркотиків у вигляді інтернет-адрес… Усе це зобов’язує міську владу і всіх жителів територіальної громади міста знайти необхідні способи і методи протистояння цій проблемі», — йдеться в обґрунтуванні програми.

У квітні в міськраді створили Координаційну раду з питань попередження наркоманії. До участі в ній, окрім працівників підрозділів міської ради, запросили представників державних органів, громадських організацій, що опікуються питаннями профілактики поширення наркотиків та допомоги наркозалежним.

За даними міськради, ситуація зі збільшенням кількості наркозалежних призводить до підвищення рівня захворюваності на ВІЛ/СНІД, туберкульоз, вірусні гепатити, загострення соціальних проблем — зростання злочинності, збільшення кількості ДТП, нещасних випадків на виробництві тощо.

З 1 вересня у Харкові мають розпочати інформаційну кампанію на тему шкоди наркотиків.

В мерії планують роз’яснювальну роботу, пропагувати здоровий спосіб життя, навчати лікарів та працівників освіти методам профілактики вживання психоактивних речовин підлітками та молоддю, створити мережу підрозділів раннього соціального втручання та розширити мережу центрів реабілітації наркозалежних.

На сесії міськради з бюджету міста також виділили 2 млн грн Головному управлінні Нацполіції у Харківській області — на підвищення ефективності боротьби із наркоманією.