Web Analytics

Подивимось на місцеві: Кернес про результати виборів

Харківський міський голова відповів на сарказм позафракційного депутата міськради Ігоря Черняка. 

Першим про політику на позачерговій сесії міської ради 24 липня заговорив мер. Відповідаючи на питання Черняка щодо закупівель лавок по завищеним, за його словами, цінам, Кернес сказав: 

«Питання, яке зараз озвучив депутат Черняк, це питання важливе. І я думаю так, що пан Черняк може звернутися до правоохоронних органів. І вам дадуть відповідь... Мені задають питання, як це відбувається в місті Харкові, що все ми робимо для людей багато чого хорошого, красивого, а Черняк на сесії міськради каже, що ми тупі, бандюки чи хтось ще. Я наслухався вашої передвиборчої агітації разом з вашим патроном Саакашвілі, який не тільки некультурна людина, а ще і дуркувата трошки. Тому я однозначно подивлюсь на ваші питання, вашу інформацію, дам відповідні розпорядження, щоб ми виявили, де дешевше, не дешевше, і я вам відповім на черговій сесії міськради. Домовились? Домовились. Ну, Саакашвілі ви передайте. Спасибі!»

Сесію міськради Харківський міський голова намагався вести українською мовою. Джерело відео: TriolanLive

Депутат Черняк сказав, що спочатку не хотів говорити на тему політики. 

«Єдине, що можу сказати, що харків'яни довірили ділам. І кожен може на результати цього вибору подивитися і переконатися», — прокоментував він. 

Кернес відповів на репліку Черняка так: 

«По-перше, це були вибори парламентські. І харків'яни та вся Україна вибирала новий парламент. А те, що буде стосуватися місцевих виборів, тоді ми подивимось. Довіряй ділам, чи не довіряй ділам». 

Партія «Опозиційний блок», за списком якої третім номером на виборах йшов Кернес, за результатами обробки 99% електронних протоколів набрала 3,02% голосів в Україні. На Харківщині, за підсумками обробки 100% протоколів — 7,78%, поступившись «Опозиційній платформі — За Життя» (26,55%) та лідеру перегонів — партії «Слуга Народу» (42,72%). 

16 липня в ефірі «Харківських ізвєстій» Кернес сказав, що братиме участь у позачергових місцевих виборах, якщо такі будуть.