Web Analytics

На Харківщині кандидат від партії Порошенка знявся з виборів на користь кандидата «Опоблоку»

Секретар Лозівської міської ради Сергій Коба, висунутий від політичної партії «Європейська Солідарність», зняв кандидатуру з парламентських виборів на користь голови Харківської облради Сергія Чернова, який балотується від партії «Опозиційний блок».

Таке рішення, за словами Коби, він прийняв на основі «опитування серед лозівчан».

«Коли були призначені дострокові вибори до Верховної Ради, я був впевнений, що найкращим депутатом для Лозової буде Сергій Зеленський. У міського голови була своя думка і він категорично відмовився від такої ідеї. Я «псіханув» і висунув свою кандидатуру. Коли стало зрозуміло, хто ще буде балотуватись, ми провели опитування серед лозівчан і побачили досить сумну картину. Може статись так, що представляти наше місто будуть люди, які не те що не знають його проблем, а навіть слабо уявляють, де воно знаходиться», — написав Коба на Facebook.

Коба зазначив, що керується інтересами громади, хоча має певні претензії до Чернова.

Cергій Коба, Сергій Чернов, Сергій Зеленський. Фото зі сторінки Сергія Коби у Facebook

«Тому зваживши усі за і проти, я вирішив зняти свою кандидатуру і підтримати голову Харківської обласної ради Чернова Сергія Івановича. Відразу зазначу, що у мене є певні претензії до цього кандидата стосовно деяких його політичних кроків у період 2010-2014 рр. Ми тоді були по різні сторони політичних барикад, але зараз ми порозумілись по трьом принциповим позиціям: відстоювання суверенитету та територіальної цілісності Української держави, застосування кращих європейських практик для розбудови економічно ефективного, але соціально справедливого суспільства, завершення реформи децентралізації, у витоків якої і стояв Сергій Чернов», — додав секретар Лозівської міськради. 

3-го липня Сергій Коба подав заяву про відмову від балотування по округу №179 (місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський і Сахновщинський райони Харківської області).

Інформація про кандидатів Кобу та Чернова на сайті ЦВК. Скріншоти

Без Коби в окрузі лишається десятеро кандидатів-мажоритарників: Анатолій Гіршфельд, Олексій Голіков, Ігор Головінов, Валентина Земляна, Ігор Каулько, Олексій Кучер, Сергій Слабун, Сергій Степанов, Вадим Трюхан, Сергій Чернов. 

Партію «Європейська Солідарність» очолює Петро Порошенко. Він очолює партійний список на виборах до Верховної Ради. 

Голова політради «Опозиційного блоку» — Борис Колесніков (балотується по мажоритарному округу на Донеччині). Партійний список «Опоблоку» очолює Євгеній Мураєв, третій у списку — Геннадій Кернес.