Web Analytics

Суд призначив реальне покарання няні, звинуваченій у катуванні дитини з ДЦП

Дзержинський райсуд Харкова визнав винною 48-річну жінку, обвинувачену в катуванні дитини з інвалідністю.

«Вирок суду — 3 роки позбавлення волі. До набрання вироком чинності засудженій обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», — повідомили у прокуратурі Харківської області.

До вироку до жінки не застосовували жодного запобіжного заходу. 

Сторона обвинувачення просила для жінки максимального покарання за ч. 1 ст. 127 Кримінального кодексу України (катування) — п'яти років ув'язнення. 

Під конвоєм засуджену направили до слідчого ізолятору. З рішенням суду вона не згодна. 

Фото: kh.suspilne.media

Чи подаватиме апеляцію обвинувачення, у прокуратурі визначаться після ознайомлення з вироком. 

Із заявою про побиття 14-річної дівчини з дитячим церебральним паралічем до правоохоронних органів її мати звернулася у березні 2018 року. Жінка побачили на тілі дитини синці і встановила вдома приховану камеру, яка зафіксувала, як няня б'є дитину. Експертиза підтвердила оригінальність відео. 

«Лише протягом трьох днів березня 2018 року жінка наносила дівчинці численні удари по різних частинах тіла, з них не менше 30 — в обличчя. Вона вимагала від безпорадної дитини виконувати команди, примушувала пити воду, при цьому затискала їй пальцями ніс, штовхала та навіть кидала на підлогу», — розповіла процесуальний керівник у провадженні Наталія Клочко.

Спочатку кримінальне провадження відкрили за статтею «умисні легкі тілесні ушкодження». Пізніше — перекваліфікували на «катування». Рік справу розглядали у суді.