Web Analytics

Апеляційний суд розгляне скарги на запобіжний захід підозрюваному в побитті телеоператора

Після побиття телеоператора харківської служби новин «Вісті» Вадима Макарюка харків’янину Сергію Козлюку оголосили підозру за трьома статтями Кримінального кодексу. Наразі Козлюк під домашнім арештом і носить електронний браслет. Ухвалу про обрання запобіжного заходу оскаржили і підозрюваний, і прокуратура.

Про це повідомили у прес-службі Харківського апеляційного суду.

Колегія суддів розгляне апеляційні скарги 24 червня. Засідання призначили на 15.45.

Головуюча суддя — Олена Кружиліна. До колегії також увійшли Вікторія Яковлева і Валерій Бездітко.

Засідання Київського районного суду 12 червня, під час якого Сергію Козлюку обирали запобіжний захід

Вадима Макарюка слідчі поки не можуть ані допитати, ані визнати потерпілим — лікарі не дозволяють з ним спілкуватися, повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області.

«Особи кількох нападників встановлені. Слідство збирає доказову базу для обґрунтованого вручення їм підозри», — кажуть у поліції.

Загалом у справі допитали понад 100 людей. Призначено вісім експертиз, наразі слідчі чекають на результати.

Як розповіла колега Макарюка Анна Черненко, його стан покращився.

«Немає гострої загрози життю, але залишається ризик повторного інсульту. Гострий період чотири місяці. Лікарі перевели в палату. Все, що змогли, медики зробили, тепер справа за внутрішніми силами», — написала Черненко на свої сторінці у Facebook.

Колеги телеоператора продовжують шукати нових свідків нападу. 

Під час сутичок на ринку «Барабашово» 7 червня постраждало не менше семи осіб. Найтяжчі травми отримав телеоператор Вадим Макарюк. Внаслідок побиття у нього стався інсульт.

Підозрюваний у справі — 26-річний харків’янин Сергій Козлюк. Йому інкримінують правопорушення за трьома статтями статті Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній та професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням зброї) і ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста). 

12 червня Київський районний суд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 10 серпня.

Читайте також: Запобіжний захід підозрюваному у побитті телеоператора: текстова трансляція

Читайте MediaPort у Telegram