Web Analytics

Метро на Одеську: міськрада готується до знесення будинків

Питання про демонтаж перших об'єктів на території майбутнього будівництва станцій метро «Державінська» і «Одеська» винесуть на сесію Харківської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради за підсумками наради під головуванням першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова.

На сесію винесуть питання про демонтаж 12 об'єктів, які звільнили попередні власники, розповіла директор КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Наталія Лінник.

UPD Як уточнила «МедіаПорту» Лінник, серед цих об'єктів — комерційна нерухомість, торговельні павільйони в районі магазину «Клас», а також приватні будинки. 

98% власників з 144-х продали місту об'єкти житлової та комерційної нерухомості, розташовані на території майбутнього будівництва, сказав Терехов.

«Сьогодні розглядалося питання про необхідність демонтажу об'єктів, викуплених і переданих на баланс міста, щоб почати готувати будмайданчик», — повідомляє прес-служба.

Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк підтвердили фінансування проекту, зазначив перший заступник мера. Визначена організація, яка займеться технічним і проєктним наглядом будівництва. 

Будівництво планують почати наступного року.

У мерії нагадують, що ЄБРР та Європейський інвестиційний банк нададуть місту 320 млн євро (по 160 млн євро) на будівництво в Харкові двох нових станцій — «Державінської» та «Одеської», нового електродепо і закупівлю 85 вагонів рухомого складу.

Найближча сесія міськради запланована на 19 червня. 

У лютому 2018 року міськрада прийняла рішення про викуп земельних ділянок, інших об'єктів нерухомості в зоні будівництва метро. У списку — окремі будинки, кімнати, квартири у багатоквартирних будинках, нежитлові приміщення та будівлі в районі пр. Гагаріна.

У січні цього року повідомлялося, що міськрада викупила половину житла в зоні будівництва метро.