Web Analytics

Земельне питання: облраду пікетували селяни з Зачепилівського району

Жителі села Новоселівка Зачепилівського району не можуть оформити земельні ділянки, які вони обробляли з 90-х років.

Сьогодні група селян приїхала до Харкова і вийшла на акцію протесту під стіни Харківської обласної ради.

Наприкінці сесії облради одній з учасниць акції надали слово.

«Нам надавалися землі у 90-х роках. Давалися Чернещинською сільською радою, рішенням сесії. Кинулися ми приватизувати, з 2012 року ми постійно оббиваємо пороги… Записуємося на прийоми, їздимо. Нам — відмови. Іншим людям дають добро. І наша голова сільської ради каже, що це землі стоять у резерві, заростають бур’янами. Вона ж знала прекрасно, ми платили за них податки, обробляли постійно. І у нас по одному гектару, по 70, по 80 соток, як добавка до городу. І тепер роблять інші люди. Наші депутати, є такі, в кого є гроші, ходять з нас сміються. Мовляв, давайте взятку і ви зробите», — розповіла крізь сльози жінка.  

Люди звернулися до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області.

«Зараз, коли нам роблять документи, нам відмовляють. Були рейдерські захоплення... Що ми пережили!» — сказала учасниця акції протесту.

Голова облради Сергій Чернов попросив жінку передати звернення до президії або через секретаріат.

«Ми розглянемо ваше звернення і проконтролюємо відповідні служби, щоб відреагували», — сказав Чернов.

Протестувальниця сказала, що до обладміністрації вже зверталися.

«І писали до вас, Юлія Олександрівно (Світлична — ред.). Коли ви вручали медалі ці Світлані Миколаївні (голова сільради — ред.). За що її заслуга? Та хай приїде телебачення, подивиться в селі, як люди живуть. Як на бур’янах робе... У нас в Новоселівці люди не такі?» — спитала вона.

«Всі люди однакові. І тут, і там… І ви знаєте мою позицію: я завжди спілкуюся з людьми. Я про це питання чую вперше. Вперше!» — відповіла Юлія Світлична.

— Ми звертались.

«Слухайте, давайте, нема питань. Передавайте до нас матеріали, прізвища, хто, що. Ми зробимо все від нас залежне, щоб Держгеокадастр розібрався в цій ситуації і надав відповідну якісну юридичну відповідь вам», — сказала голова облдержадміністрації. 

Село Новоселівка розташоване на межі Харківської і Полтавської областей приблизно за 17 км від Зачепилівки.