Web Analytics

«Супер! Герой»: Літературний музей запрошує на виставку і перформанс

1 червня в Харківському літературному музеї відкриється нова виставка «Супер! Герой» — «для дітей, підлітків і всіх охочих».

Автори виставки звертаються до теми героїв в українській масовій культурі. Серед головних питань — яких героїв пропонують у школі, чи справді вони сприймаються як живі та актуальні, або діти (а надалі й дорослі) не здатні ототожнювати їх зі своїм життям?

«За допомогою артів художника Нікіти Тітова та відомого всім з дитинства сюжету казки «Котигорошко» ви побачите, з яких основних рис складається героїчна історія і як завдяки такій історії героєм може стати будь-хто», — розповідають організатори на сторінці заходу у Facebook.

Книги з колекції музею представлять «героїчний корпус», який в ті чи інші часи пропонувався дітям в Україні. З іншого боку, сучасні українські комікси продемонструють, як можна осучаснити вже давно відомі постаті та по-новому подивитись на них.

Спеціально до відкриття виставки письменниця Юліта Ран та учні гімназії №45 підготували виставу «У пошуках супергероя».

Репетиція вистави. Фото: Facebook/Харківський ЛітМузей

«Протягом кількох тижнів учасники процесу зустрічалися для того, щоб поговорити на такі теми: Хто такі герої — минулих днів і сучасності? Чи є герої сьогодні в Україні, в її культурному і соціальному просторі? Що таке героїзм і чи можна вважати героєм самого себе, якщо ти долаєш свої слабкості і змінюєш життя — власне чи чиєсь інше?» — кажуть у музеї.

Також для відвідувачів облаштують селфі-зону.

Виставка «Супер! Герой» відкриється у Харківському літературному музеї (вулиця Багалія, 6) 1 червня о 17.00. Вхід на відкриття вільний.

Читайте MediaPort у Telegram