Web Analytics

На «Харківводоканалі» обговорили тарифи на 2020 рік

На комунальному підприємстві «Харківводоканал» відбулося відкрите обговорення проектів тарифів на 2020 рік. 

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Проект тарифу для споживачів:

  • з централізованого водопостачання — 16,716 грн/куб. м (з ПДВ), з централізованого водовідведення — 11,232 грн/куб. м (з ПДВ).

Проект тарифу для суб'єктів господарювання:

  • з централізованого водопостачання (водоканали) складе 5,652 грн/куб. м (з ПДВ), з централізованого водовідведення — 2,364 грн/куб. м (з ПДВ).

Фото: city.kharkov.ua


Наразі в Харкові діє тариф на послугу з водопостачання у 13,14 грн/м куб. з ПДВ, тобто водопостачання може подорожчати на 27%. Тариф на послугу з водовідведення — 6,7 грн/м куб. з ПДВ. Заплановане подорожчання — на 68%.

За словами гендиректора КП Віталія Панова, процедура обговорення тарифів триває.

«Усі харків'яни можуть вносити свої пропозиції щодо їх формування, звернувшись на підприємство. Зауваження будуть враховані і передані регулятору тарифів — Національній комісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Якби у підприємства була можливість, ми б не піднімали тариф ні на копійку, але за всіма наявними законодавчими документами і постановами ми зобов'язані до 1 червня 2019 року надати до НКРЕКП проект тарифів на наступний рік. Поки це тільки проектні пропозиції», — сказав Віталій Панов.

Підвищення тарифів пов'язують зі зміною вартості електроенергії, підвищенням мінімальної заробітної плати, зростанням цін на реагенти, хлор, пально-мастильні матеріали, зі збільшенням витрат на ремонтні роботи, вартості опалення тощо. 

Якщо НКРЕКП затвердить розрахунки, очікується, що вони набудуть чинності з 1 січня 2020-го.