Web Analytics

Внаслідок обвалу на шахті на Львівщині загинули двоє гірників

Працівників шахти засипало породою. Загиблим гірникам було 22 і 48 років, у старшого залишились троє дітей.

Обвал на шахті «Лісова» стався сьогодні близько 3.00, повідомили у прес-службі державного підприємства «Львіввугілля». Породою покрівлі засипало двох працівників дільниці №1.

У шахту опустилися працівники оперативного взводу і лікарі реанімаційно-протишокової групи. Вони витягнули тіла гірників з-під завалу.

Фото: facebook.com/Rada.Chervonograda

Одному з загиблих, Михайлу Турку, було 22 роки, він працював у шахті лише дев’ять місяців. Другому, Михайлу Павлику, було 48 років, в нього залишились троє дітей.

«З метою розслідування причин та обставин нещасного випадку ГУ Держпраці у Львівській області створює комісію зі спеціального розслідування», — говорять у «Львіввугіллі».

Як зазначив голова Незалежної профспілка гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook, всього в шахті знаходилися 69 гірників (на аварійній ділянці — 21).

«Шахта працює в штатному режимі», — написав Волинець.

Шахта «Лісова». Фото: lvug.com.ua

Шахта «Лісова» розташована у селі Сілець на Львівщині. Її ввели в експлуатацію у 1963 році, тоді ще під назвою «Великомостівська». Нинішню назву вона отримала у 2010 році.

Проектна потужність шахти — 600 тис. тонн. Встановлена виробнича потужність на 1 січня 2018 року — 250 тис. тонн на рік.

У жовтні 2017 року внаслідок обвалу на «Лісовій» троє гірників отримали травми.

Читайте також: Аварія на Львівщині: Зеленський скликав РНБО

Читайте MediaPort у Telegram