Web Analytics

У Харкові до меморіалу 9 травня вийдуть партійці «Опоблоку», обіцяють без політики

Представники політичної партії «Опозиційний блок» зберуться у Харкові на Меморіалі Слави 9 травня. 

На участь у заході з 9.00 до 10.00, який позиціонується як «мирна хода», політичною силою заявлено до 500 людей, повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Харківській області

У коментарі «МедіаПорту», чи передбачається в рамках заходу проведення акції «Безсмертний полк», депутат Харківської обласної ради від «Опозиційного блоку» Микита Шенцев сказав: 

«Ні, нічого такого не буде. Ніякої партійної чи іншої символіки. Просто люди збиратимуться і підуть. Я, мої родичі, ветерани, мешканці міста, я ж не знаю, хто ще буде. Я йду вшанувати пам'ять. Двоє моїх дідів пройшли війну. Ніякої політичної акції, ніяких окремих акцій на кшталт «Безсмертний полк», нічого цього не буде».

9 травня о 9.00 на Меморіалі Слави мають розпочатися офіційні заходи пам'яті загиблих в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні за участі Харківського міського голови, чиновників міськради. Очікується, що 9 травня Меморіал Слави відвідають до 15 тисяч людей.

Поліція просить громадян дотримуватись порядку і чинного законодавства: утриматися від використання георгіївських стрічок та іншої забороненої символіки. «Згідно з чинним законодавством в Україні заборонено виготовлення та пропагування комуністичної та націонал-соціалістичної символіки», — зазначили в поліції.

9 травня 2016 року. Фото Павла Пахоменка

Георгіївські стрічки та партійна символіка ставала причиною конфліктів на Меморіалі Слави у 2016-му. У 2017-му на харківському меморіалі була штовханина між противниками і прихильниками проведення зародженої в Росії акції «Безсмертний полк». У 2018 році грубих порушень порядку не було.