Web Analytics

Аеропорт і вокзал у Харкові вчергове перевіряють на вибухівку

Кінологи та вибухотехніки оглядають територію. Людей з аеропорту та вокзалу евакуювали.

Про вибухівку, нібито закладену в аеропорті «Харків» і на Південному вокзалі, правоохоронцям повідомили сьогодні близько 10.15, розповіли у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Вокзал і аеропорт оглядають вибухотехніки. Людей евакуювали.

UPD: Правоохоронці завершили огляд — перевірили загалом понад 56 тис. кв. м (27 тис. кв. м в аеропорті та близько 30 тис. кв. м на вокзалі), евакуювали 800 людей. Жодних вибухових речовин не знайшли.

«Вирішується питання щодо кваліфікації події за Кримінальним кодексом України», — зазначили в поліції.

Фото: hk.npu.gov.ua

Напередодні в Харкові також перевіряли повідомлення про замінування багатоповерхівки на проспекті Гагаріна. Кінологи і вибухотехніки оглянули близько 120 кв. м під’їзду та 300 кв. м території біля будинку, евакуювали 70 мешканців. Жодних небезпечних предметів не знайшли.

Підозрюваного у неправдивому повідомленні встановили за кілька годин.

«Ним виявився 52-річний мешканець цього ж будинку. Чоловік пояснив, що це був жарт і нічого він мінувати не збирався», — розповіли в поліції.

Слідчі порушили справу за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками). Максимальне покарання за цією статтею — шість років ув’язнення.

Силовики перевіряють масові повідомлення про замінування з 21 квітня. За цей час вибухівку шукали в аеропорту (востаннє — 27 квітня), готелях, торговельних центрах, заводах, школах, університетах, районних адміністраціях, на залізничному вокзалі. Жодних небезпечних предметів правоохоронці не знайшли.

Читайте MediaPort у Telegram