Web Analytics

«Вірю, буде легко працювати з ним»: Кернес про перемогу Зеленського

Харківський міський голова Геннадій Кернес у коментарі журналістам привітав з перемогою Володимира Зеленського. 

На думку Геннадія Кернеса, який напередодні першого і другого турів заявляв про підтримку Петра Порошенка, Зеленський не припуститься помилок попередників.

«Я Володимира Олександровича хочу, по-перше, привітати з такою переконливою перемогою. Хочу сказати, що я знаю його особисто. І я вірю в те, що всім буде легко працювати з ним. Не тільки мені, всім людям. Я хочу у це вірити. Тому що він людина з народу — це перше. А по-друге, я вважаю, що він не буде допускати тих помилок, які допускала попередня команда», — прокоментував Харківський міський голова Геннадій Кернес 30 квітня UA: Харків.

Геннадій Кернес і Володимир Зеленський. Фото з Instagram Кернеса, опубліковане у 2013 році: instagram.com/gepard59

Голова Харківської облради Сергій Чернов вважає, що відносини регіону з центральною владою залежатимуть від команди фахівців, які відповідатимуть за конкретні напрямки роботи в команді глави держави. 

«Безумовно, всі, хто працюють в регіоні, будуть робити все, щоб такі комунікації були продуктивними — для Харківської області і в цілому для держави. У нас 6 фракцій, 6 політичних партій представлені. Ситуація в обласній раді збалансована, вона такою і залишиться, незалежно від результатів виборчих, які є. Якщо політика прагматична, зрозуміла і відповідає очікуванням людей, незалежно від політичної приналежності депутати будуть її підтримувати. Якщо будуть виклики, незрозумілі дії не на користь регіону, то, безумовно, реакція буде відповідна. Але, я думаю, все буде нормально», — сказав сьогодні Чернов. 

У Харківській облдержадміністрації відреагували на результати голосування у другому турі 23 квітня: «Голова ОДА Юлія Світлична вважає, що в першу чергу треба говорити про принципи подальшого будівництва держави та розвитку регіону. Все інше — другорядне». 

30 квітня Центральна виборча комісія оголосила обраним Президентом України Володимира Зеленського. 

Усередині квітня журналісти проекту «Схеми» помітили Геннадія Кернеса в Ізраїлі на виході з офісу бізнесмена Ігоря Коломойського, бізнес-партнера студії «Квартал 95», одним із засновників якої є Володимир Зеленський. Кернес підтвердив, що бачився з Коломойським. «Я був в Ізраїлі тиждень тому, я був в офісі Ігоря Валерійовича Коломойського, ми випили каву, я поїхав у своїх справах», — підтвердив Кернес. 

На питання, чи пов'язана ця зустріч з виборами, Кернес сказав: «Ви мене питаєте якісь гарячі новини. А я вам відповідаю: я був у країні Ізраїль, я був в офісі, про який ви мене питаєте, але також я був в офісі лікарів, тому що, ви знаєте, першу допомогу мені надали в Ізраїлі, тому я у назначений час приїхав. Щодо моїх стосунків з різними людьми — це моя особиста справа».