Web Analytics

«Каскад» у первинному вигляді був «золотим» — Кернес

Геннадій Кернес прокоментував питання реконструкції «Каскаду» на сесії міської ради. 

Це питання на сесії порушила депутат Олена Горошко (фракція «Самопоміч»). 

«Наразі дуже поганий резонанс отримує ситуація, пов’язана з «Каскадом». Прошу особисто зайнятися цим питанням і подивитися, чи є можливість реставрації цього пам’ятника, а не тієї реконструкції, що пропонується. Тому що пам’ятник був відкритий до дня 300-річчя Харкова і є, я вважаю, його візитівкою», — сказала Горошко.

Геннадій Кернес сказав, що перед реконструкцією проводилися експертизи, вони довели, що об'єкт занадто коштовний для утримання. Цифр Кернес не навів. 

«Справа в тому, що ми кілька разів робили експертизи. Він жив, це «Каскад», 20 років на чесному слові. І коли був Радянський Союз, ясна справа, ніхто не рахував ані воду, ані те, ані це. Якщо ми взялися за розрахунки, то ми підрахували, що цей «Каскад» стає «золотим». І про всяк випадок. Щоб ви реально розуміли, ми також думаємо про те, щоб люди з обмеженими можливостями могли пересуватись цими сходами та користуватися тими ж благами, що й всі харків’яни. Тому «Каскад» стає великими широкими парадними сходами, там буде вода з фонтану, що залишається, буде фонтан знизу, також будуть квітники розбиті по боках, а також будуть встановлені гарні ліхтарі», — сказав Кернес. 

Позафракційний депутат Ігор Черняк спитав у мера, чому не можна було передбачити у проекті якісь інші рішення, щоб зберегти ідею каскаду, а також обурився, чому жителям міста повідомили про зміни в проекті постфактум. 

«Є певні процедури і механізми. З людьми треба радитися, а не ставити їх перед фактом. Це дійсно важливо. В цій історії ваша публікація з'явилася у понеділок, позавчора, після того, як ця історія стала відома»,  — сказав Черняк. 

«Ігоре Юрійовичу, ви такий страшний, такий злий, припиняйте нас лякати, що з'їсте нас на сніданок. Ви припиняйте це! Там лишаються три фонтани. Там лишається вода, яка буде між сходами все-таки протікати, там будуть мостики, через які можна буде перейти, щоб не стрибати...», — відповів Кернес. 

Читайте також«Ніхто не руйнував пам'ятку»: Кернес про «Каскад»