Web Analytics

У Харкові покажуть фільм про Бориса Чичибабіна

Документальну стрічку покажуть 10 квітня в галереї «Мистецтві Слобожанщини». Вхід — вільний.

«Чичибабін» — повнометражна документальна стрічка, присвячена поету Борису Чичибабіну, йдеться на сторінці заходу у Facebook

«У фільмі представлений значний фото- і відеоматеріал, спогади вдови Бориса Чичибабіна, його друзів і учасників легендарної літературної студії, яку очолював поет. Монтаж картини здійснено в оригінальній формі: поет ніби підтверджує або доповнює спогади своїх сучасників», — розповідають організатори показу.

Фільм, який вийшов у 2018 році, презентують дружина поета, засновник «Чичибабін-центру» Лілія Карась-Чичибабіна та режисер і продюсер картини Віталій Михайлов.

Картину демонструють у рамках персональної виставки репортажної фотографії Михайлова — «Кінозірки. Медіа-персони. Селебріті».

Показ відбудеться 10 квітня о 17.00 у галереї «Мистецтві Слобожанщини» (майдан Свободи, 5 , Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх). Вхід — вільний. 

Фото: Facebook/Показ фільму «Чичибабін»

Поет Борис Чичибабін (Полушин) народився у 1923 році у Кременчуці, проте багато років прожив у Харкові. У 1946-му його засудили за «антирадянську агітацію». Чичибабін провів за ґратами п’ять років. Після повернення працював підсобним працівником, потім бухгалтером, проте продовжував писати вірші, керував літературною студією. Після двох років роботи, у 1966-му, студію закрили. Чичибабіна також виключили із Спілки письменників СРСР, проте пізніше відновили. За книгу «Дзвін» він отримав Державну премію СРСР. Письменник помер у грудні 1994 року.

Читайте також: Другой поэт. Годовщина смерти Бориса Чичибабина

Читайте MediaPort в Telegram