Web Analytics

Вибори Президента України: як голосували перші особи Харківщини

Юлія Світлична, Геннадій Кернес і Сергій Чернов прогнозують високу явку за підсумками виборів. Самі, кажуть, голосували за «розвиток» і «стабільність».

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична вранці голосувала на виборчій дільниці у Новобаварському районі Харкова.

Відповідаючи на запитання про власний вибір, вона зазначила: «Я проголосувала сьогодні за сильну країну. За безпеку. Та за політику, яка буде підтримувати харків’ян і розвиток Харківської області».

«Я прийшла на вибори, тому що це моя громадянська позиція. Вважаю, що кожен має зробити свій вибір, щоб потім не було соромно, що ти не сходив на вибори», — додала Світлична.

Суттєвих порушень виборчого законодавства, за словами Світличної, на час її голосування в області не фіксували. Голова ХОДА також додала, що сподівається на високу явку виборців.

Харківський міський голова Геннадій Кернес голосував на дільниці на вулиці Генерала Удовиченка в Київському районі. Після голосування він зазначив, що віддав голос «за продовження розпочатого».

«Я знав, за кого буду голосувати ще до того, як розпочалась президентська кампанія. За стабільність, за майбутнє, за розвиток країни», — сказав міський голова.

«Харкову потрібно далі розвиватися, зміцнювати самоврядування, створювати умови для роботи і комфортного життя. Харків'яни, як і всі українці, очікують від результатів цих виборів стабільності і перспективи», — додав він.

На дільницю Геннадій Кернес прибув, за його словами, у доброму настрої. «Я тут усіх знаю, тому все нормально, все буде добре», — зазначив він.

На думку Кернеса, сьогодні проголосують близько 65% виборців. «Звичайно, буде другий тур. Але, думаю, і результати першого всіх здивують», — вважає мер.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов голосував на дільниці на вулиці Лермонтовській у Київському районі, передає телеканал UA: Харків.

Чернов зазначив, що, за його інформацією, на Харківщині немає порушень, які можуть вплинути на результати голосування.

Голова облради також додав, що явка може збільшитися після 17.00. На його переконання, через теплу погоду багато харків’ян виїхали за місто і проголосують, коли повернуться.

Перебіг голосування прокоментував в ефірі «UA: Українське радіо — Харків» голова Харківського обласного осередку всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Михайло Камчатний. Зокрема, він порівняв відомості щодо явки на виборах 2014 року і нині.

«Якщо порівнювати з останніми виборами, президентською кампанією (2014 рік), то активність, безумовно, вища. Якщо ми порівняємо з 2004, 2010 роками, то вона певною мірою наблизиться до тієї явки. Я думаю, що йде достатня мобілізація протестного електорату. Хтось не бачив за останні роки якихось змін, хтось розчарувався діючою владою і вирішив проголосувати… Але ми констатуємо тільки факт: мобілізація вище, ніж на минулих виборах, що підтверджує статистика по явці і на 11.00, і на 14.00, і на 20.00 ми вже побачимо з вами кінцеву явку», — сказав Камчатний.

Фото: Павло Пахоменко

Голосування на виборах Президента України розпочалося сьогодні о 8.00 і триватиме до 20.00. У Харківській області відкрилися всі виборчі дільниці. За даними на 15.00 в регіоні проголосували 45,98% виборців.

Читайте MediaPort у Telegram