Web Analytics

Візит Бойка і Медведчука до Медведєва: ГПУ ініціює провадження

Генпрокуратура України відкриє кримінальне провадження щодо незаконного перетину кордону під час візиту до Росії кандидата в Президенти України Юрія Бойка і голови політради партії «Опозиційна платформа — за життя» Віктора Медведчука 22 березня. 

Питання щодо розслідування порушив сьогодні під час засідання Кабміну міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Чому так сталося, що в порушення закону України, порушення санкцій України про заборону авіаційного сполучення з Російською Федерацією, ми мали 22 березня переліт пана Бойка, народного депутата, спрямований «Київ-Жуляни — Москва», 12.50, і «Москва — Київ-Жуляни», 23.18?» — спитав керівник МВС.

Переговори, які Бойко вів у Москві, Аваков назвав «антиукраїнськими».

«Я хочу поставити питання і отримати на нього відповідь: хто з державних посадовців ухвалював рішення в порушення заборони?» — додав міністр.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у відповідь доручив відповідним службам — перш за все Державній авіаційній службі та «Украероруху» — з’ясувати, де був порушений закон, і повідомити уряд про підсумки перевірки.

«Перевірити, хто діяв, в яких межах і де було допущене порушення закону України», — доручив прем’єр.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що кримінальне провадження планують відкрити сьогодні.

«Сьогодні буде зареєстроване провадження про незаконний перетин кордону. Але питання є не тільки до авіаслужби, але й до прикордонної служби, яка випустила цих осіб всупереч встановленому порядку. Тим не менш, провадження буде зареєстровано, і законна реакція не забариться», — сказав Луценко.

Фото: kmu.gov.ua

22 березня представники партії «Опозиційна платформа — за життя» — зокрема, кандидат у Президенти України Юрій Бойко і голова політради партії Віктор Медведчук — зустрічалась у Москві з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим і головою правління російської корпорації «Газпром» Олексієм Міллером. Серед іншого, вони обговорювали торгівельно-економічні питання — в тому числі щодо закупівлі газу, повідомляли у прес-службі Юрія Бойка

У Службі безпеки України пообіцяли «у межах своєї компетенції у стислі терміни надати правову оцінку візиту».

Авіаційне сполучення між Україною і Росією припинили у жовтні 2015 року.

Читайте MediaPort у Telegram