Web Analytics

У Нововодолазькому районі продовжили карантин через кір

Наприкінці лютого на кір захворів хлопчик, який брав участь у пісенному конкурсі, де спілкувався з понад сотнею людей. Аби завадити розповсюдженню інфекції, у районі запровадили карантин. 

Вперше карантинний режим запровадили на 21 день з 26 лютого. Коли термін сплинув, обмежувальні заходи в районі вирішили продовжити до 1 квітня — «з огляду на несприятливу епідемічну ситуацію з кору», повідомили у прес-службі Нововодолазької райдержадміністрації.

Районна адміністрація, серед іншого, заборонила проводити під час карантину культурно-масові заходи. Дітям, які контактували з хворими на кір, до 1 квітня не можна відвідувати навчальні заклади. Це обмеження також стосується дітей, які не мають щеплення проти кору.

На цей час також заборонено прийом до навчальних закладів без довідки про щеплення або про перенесене захворювання на кір.

За інформацією Нововодолазької РДА, на кір 26 лютого захворів хлопчик, який за три дні до того брав участь у пісенному конкурсі. Під час конкурсу з дитиною контактували понад 30 дітей і більше 60 дорослих.

За даними Харківського обласного лабораторного центру, минулого тижня захворюваність на кір в області зросла майже на 21%. У Нововодолазькому районі, зокрема, зафіксували 10 нових випадків.

Читайте MediaPort у Telegram