Web Analytics

Внаслідок нападу на мечеті в Новій Зеландії загинуло щонайменше 49 осіб

Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних — трьох чоловіків і жінку. Сапери також знешкодили кілька вибухових пристроїв.

Напад стався сьогодні у новозеландському місті Крайстчерч, повідомляє New Zealand Herald. За даними видання, близько 13.45 за місцевим часом до двох мечетей зайшли озброєні люди, заблокували двері та відкрили вогонь. За словами очевидців, під час нападу всередині храмів перебувало, відповідно, близько 200 та 300 вірян.

За останньою інформацією місцевої влади, внаслідок стрілянини загинули щонайменше 49 людей. Близько півсотні отримали вогнепальні поранення. Серед постраждалих — люди різного віку, в тому числі діти.

Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних: трьох чоловіків і жінку. Як розповів комісар поліції Майк Буш, сапери також знешкодили кілька вибухових пристроїв, які були прикріплені до автомобілів.

Один із затриманих — 28-річний громадянин Австралії, який мешкає у Новій Зеландії, повідомив прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

Фото: Twitter/TicToc by Bloomberg

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Арден охарактеризувала напад на мечеті як теракт, передає Reuters.

«Вочевидь, це можна описати лише як терористичний акт», — заявила вона.

«З того, що нам відомо, він, ймовірно, був добре спланований», — додала вона.

Reuters також зазначає, що один з нападників склав маніфест щодо своїх намірів, у якому негативно висловлювався щодо іммігрантів і назвав напад на мечеті «терористичним актом». Він також здійснював пряму трансляцію стрілянини у Facebook. Правоохоронці запевнили, що працюють над її найскорішим видаленням відео із соцмережі, а також попросили користувачів не розповсюджувати допис.

Поліція попросила громадян, за можливістю, залишатися вдома, поки не буде впевненості, що загрози немає.

Читайте MediaPort у Telegram