Web Analytics

В авіакатастрофі в Ефіопії загинули 19 співробітників ООН

На борту літака, що розбився в Ефіопії, було 157 людей. Жоден не вижив. За попередніми даними, громадян України серед загиблих немає.

Авіакатастрофа за участю літака Boeing 737 Max 8 компанії Ethiopian Airlines сталася вранці 10 березня, передає Reuters. Авіалайнер, який прямував з Адіс-Абеби до кенійської столиці Найробі, вилетів з аеропорту Боле о 8.38 за місцевим часом і вже через кілька хвилин втратив зв'язок з диспетчерським пунктом. Він впав неподалік міста Дебре-Зейт.

На борту перебували 149 пасажирів і вісім членів екіпажу. Жоден не вижив.

Як повідомляє «Бі-бі-сі», досі невідомо, що стало причиною аварії. Очевидці розповідали про сильну пожежу після падіння літака. 

За словами представника авіакомпанії Теволде Гебре-Маріама, пілот сказав, що у нього виникли труднощі та він хотів повернутися.

В авіакомпанії Ethiopian Airlines повідомили, що транспортні відомства Ефіопії розслідують обставини авіакатастрофи. Компанія вже зв’язалася з близькими загиблих, наразі експерти ідентифікують тіла.

В Ethiopian Airlines також вирішили відмовитися від використання літаків Boeing 737 Max 8, поки не з’ясують обставини аварії.

Фото: Twitter/flyethiopian

За інформацією прес-служби Організації об’єднаних націй, серед загиблих було 19 співробітників різних установ ООН: Міжнародної організації з міграції, Всесвітньої продовольчої програми, Управління ООН у справах біженців, Програми ООН з навколишнього середовища і Всесвітнього банку.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив свої співчуття рідним загиблих. «Він висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих, в тому числі сім'ям співробітників ООН, а також уряду і народу Ефіопії», — йдеться в заяві прес-секретаря глави ООН.

За даними Reuters, серед загиблих були громадяни Кенії, Ефіопії, США, Канади, Франції, Китаю, Єгипту, Данії, Швеції, Великої Британії, Нідерландів, Індії, Словаччини, Австрії, Росії, Марокко, Іспанії, Польщі, Ізраїлю.

У Міністерстві іноземних справ України повідомляють, що, за попередньою інформацією, українців серед пасажирів літака не було.

«За попередньою інформацією ефіопських авіаліній, громадяни України не були пасажирами літака, що зазнав катастрофи в Ефіопії», — йдеться в повідомленні консульської служби МІД України в Twitter.

Як повідомив прем'єр-міністр Ефіопії Абі Ахмед, 11 березня оголошується днем жалоби за загиблими.

Читайте MediaPort у Telegram