Web Analytics

УЄФА прийняв заявку Харкова на проведення фіналу Суперкубку-2021

Виконком УЄФА визначить приймаюче місто 29 травня. У Харкова — три конкуренти: Мінськ, Белфаст і Гельсінки.

У термін, встановлений для подання заявочних досьє, документи направили дев’ять національних асоціацій, які претендують на проведення єврокубкових фіналів в 2021 році, повідомляють у прес-службі УЄФА.

На фінал Ліги чемпіонов УЄФА заявилися Німеччина (Мюнхен, стадіон «Арена Мюнхен») і Росія (Санкт-Петербург, «Санкт-Петербург»).

На фінал Ліги Європи УЄФА — Грузія (Тбілісі, «Динамо-Арена») й Іспанія (Севілья, «Рамон Санчес Пісхуан»).

На фінал Суперкубку УЄФА — Білорусь (Мінськ, «Динамо»), Північна Ірландія (Белфаст, «Віндзор Парк»), Україна (Харків, «Металіст») і Фінляндія (Гельсінкі, «Олімпійський»).

На фінал Ліги чемпіонов УЄФА серед жінок — Швеція (Гетеборг, «Гамла Уллеві»).

Подача заявок і вибір стадіонів стартували у жовтні 2018 року. Претенденти мали підготувати та направити досьє до 15 лютого. Виконком УЄФА визначить приймаючі міста для фіналів Ліги Європи, Ліги чемпіонов серед жінок і Суперкубку 29 травня. Для фіналу Ліги чемпіонів — у вересні.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Про намір подати заявку на проведення матчу на стадіоні «Металіст» у Харкові Федерація футболу України та ХОДА повідомили на початку листопада 2018 року. У січні 2019-го в Харківській обладміністрації створили робочу групу з підготовки досьє. Тоді представник Федерації футболу України Андрій Бондаренко наголошував, що у Харкова є «всі шанси» виграти конкурс.

Читайте MediaPort у Telegram