Web Analytics

ООН створює фонд допомоги Україні

В ООН вирішили створити Об’єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні для підтримки мешканців Донбасу, які потерпають від наслідків бойових дій.

Про створення фонду повідомила помічник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер під час спеціального засідання щодо Плану гуманітарної допомоги Україні.

«Ми створюємо інноваційний механізм фінансування для підтримки у 2019 році Плану гуманітарного реагування — гуманітарний фонд України, спрямований на вирішення гострих потреб, які найменше фінансуються. Я вітаю внески донорів до цього Фонду і закликати інших приєднатися», — сказала Мюллер.

В офіційній заяві Мюллер також зазначається, що у 2019 році в України близько 3,5 мільйона людей потребуватимуть гуманітарної допомоги через конфлікт на Донбасі — зокрема люди похилого віку, жінки та діти. Для надання підтримки необхідно близько 162 млн долл.

Фото: кадр трансляції webtv.un.org

План гуманітарного реагування передбачає надання допомоги близько 2,3 мільйона людей по обидва боки лінії розмежування, додала координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

«Цієї весни розпочнеться шостий рік кризи, і мільйони людей продовжують зазнавати її найважчих наслідків. Я вражена їхньою витримкою, але наразі ресурси людей вичерпано, щоб звести кінці з кінцями, вони покладаються на допомогу», — заявила Лубрані.

За її даними, у 2018 році вдалося надати допомогу близько 1,3 мільйона людей.

«Щороку ми продовжуємо спостерігати тенденцію до зменшення фінансування, що викликає занепокоєння, хоча потреби людей залишаються значними», — сказала Оснат Лубрані.

Наприкінці січня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) повідомляв, що в зоні конфлікту на сході України приблизно 500 тисяч дітей потребують невідкладного захисту та гуманітарної допомоги.

Читайте MediaPort у Telegram